Kontakt

Rybaření je fajn zábava i užitečný koníček.

Rybu kterou nesežereš můžeš i pustit, ona stejně nakonec chcípne.

Mírná masařina v mezích zákona neškodí po malých dávkách v jakémkoliv množství.

Všechno co jste chtěli vědět o masařích a báli jste se zeptat, se zde dozvíte.

XYZBaits na trhu

Obor kaprařiny se pomaličku ale jistě nasycuje a brzy začnou krystalizovat krystaly nového chemického prvku Kaproláskoidum, konečně se dozvíme v jaké soustavě se ten koncentrovaný kapr ukáže(bude šesterečná jako H2O a jako má strukturu uhlík v diamantu?).

 Název firmy produkující krmiva pro kaprovité ryby se obvykle tvoří Jméno/zkratka zakladatele+ Baits(např. HliníkBaits ..atd). BojlízBaits KoulísBaits HexaBaits(produkuje šestihrané bojlíz) patří do zvláštní kategorie. Solar, Mainline atd vznikly jako název firmy a prostě se o nich už ví že dělají Baits pro kapry.

Zatím neobsazenou část trhu se snaží uchvátit firmy PloticBaits(bojlíz určené na trofejní plotice), HrouzkoBaits(Bojlíz na trofejní hrouzky), OuklejBaits(trophyoukleje se taktéž dají lovit na mikroBojlízBaity-plovoucí). ChubBaits(bojlíz na tlouště). KarasBaits(bojlíz speciálně vyvinuté pro velké karasy obecné i stříbřité) a ihned po prosazení moderních trendů na pstruhovkách bude založeno SalmonidBaits´(oni trofejní lipani i pstruzi v revírech plavou ale muškaři ani vláčkaři je prostě neumí chytit).

Dokonce ani firmy z úplně jiných oborů nezůstaly pozada a vrhly se ukrojit si svůj kousek koláče: například firma BetonBaits produkuje vyjímečně odolné bojlíz z mixu 50:50(50 dílů cement + 50 dílu strouhanka- bezvaječné)- velcí kapři milují křupnutí kuličky CheewyPortland. Kapři před snáškou a po snášce potřebují vysoké množství minerálů a pro tyto příležitosti produkují obohacené bojlíz o vápník CalciBojlís(obsah KapříhoVápna doporučený dietologem na 15-30procent- třicetiprocentní bojlíz je označeno jako HiCalcium, 15ti procentní jsou LowCalcium), kapříVápno se těží na jedinečné lokalitě v jediném lomu na světě ..a proto se jedná o nedostatkovou prémiovou a zlatem vyvažovanou přísadu, vyhýbejte se levným nekolkovaným padělkům bez puncu pravého kapříhoVápna !!! CementBaits dosahuje na desetidílné Ričwortovy stupnice pro měření tvrdosti bojlíz trojciferných hodnot.

Enzymatické procesy probíhají všude možně a proto přišla jako vichřice nadějná firma SeptikBaits(s výrobky UrbanShit,  JZDShit(kraví vepří a drůbeží enzimaticky přírodně upravené krmení- kapry velmi snadno stravitelné a podporující kaprům chuť k jídlu- extrémně urychluje kaprům trávení)), firemní barva bojlísků je hnědá a plastové rukavice přidávají ke každému balení. Firma KafilerBaits se spojila s pohřební službou a zajišťuje kaprařské pohřby (kaprař projde zařízením na přeměnu v nástrahu a může kolovat v kaprech i v posmrtném životě, příbuzní dostanou exkluzivní balení 5ti kil bojlísů v truhlovitém obalu/urně s výběrovým dekorem(mahagon bříza Javor)  pro pozůstalé kapropřátele na rozlučkový rybolov na oblíbeném revíru(častokrát na stále rozkrmeném fleku kde kaprař vydechnul naposledy, bivak a lehátko lze pohřbít klasicky. (Poznámka redakce: v budoucnosti bude firma KafilerBaits čelit podezdření z rozpoutání epidemie nemoci Šílených kaprů a polibkem přenosné KapříChřipky H5N1K70 která si vyžádá mnoho a mnoho lidských životů).

Zakladatel firmičky ZwerimexBaits nám dokonce poskytl odpověď na otázku Jak vznikla vaše firma?: pan Zvěřina povídá: no tož to bylo tak. Častokrát se nám zkazilo nějaké to krmení pro zvířátka, veterina nám prošlé krmení nařizovala zlikvidovat za nemalý peníz ... a tak nás jednou s kamarádem napadlo, zvířatům se to zkrmit nedá, co kdyby sme to házeli do vody a ještě za to dostanem zaplaceno? Tak sme z jednoho pytle plesnivých granulí semleli bojlízMix, přidaly nějaký záprdky(kúli aminokyselinám čož kapry přitahuje)... testéra nám udělal Jojza odvedle z vesnice(on už měl nějaký šupíky nafocený) tak sme tam připsaly, že to ulovil na GranulPapagájBojlíz a objednávky sme nestíhaly vyřizovat takže včil už tam občas musíme mlít aji neprošlý krmivo což prodražuje výrobu. Edici Dipů rozmícháme v jogurtu nějaký ten exotický exkrement od svěřenců- na jaro frčí česnekovej DYP Chřestýší bobek a esenciální olej z kůžičky Gekona. Víte von je kapr taková chytrá ryba, že pozná co mu ve stravě chybí,..no a my mu to dodáme. A pane Zvěřina jíte vůbec kapry?: no od těch dob co vím čím je krmíme, tak jsem je jíst přestal, pro jistotu. Raději si dáme pěkný filet z pangasuise.

Přínos firmy Mek Donalds pro kaprařinu byl přelomový.. speciální kalorické bomby CarpBurgerBaits pomohli prolomit kapří rekord přes magických 50kg u šupináče a 80kg u lysce. A pak že to prý bez hormonů feromonů a chemie nejde, jde to, když se chce tak všechno jde, vše čistě na přírodní bázi. Genová laboratoř DonaldBaits již pracuje na GMO verzi kapra BigMekKárp, který dosáhne hranice 100 kg v pátém roce života, uniklé exemláře pravidelně zpestřují adrenalinem letní koupání lidem v Máchově jezeře , počet obětí zatím nebyl až tak vysoký a bude jistě vysoce vyvážen zážitky při zdolávání těchto nových sportovních objektů v budoucnu.

Očekává se nástup specializované firmy na malé kapry ... NásadákBajts, která se prosadí po schválení zákonu o certifikaci krmiva pro výkrm násadáků, jediné licencované povolené krmivo bude od této firmy. Cedulka použité krmné směsky bude zatlučena do země při výsadbě kaprů do revíru, hned vedle prodejního automatu s balíčky krmení. Po zaslání SMS s kódem NAcoMamChytat a čísla revíru obdržíte Sms kdy kolik a jakých kaprů bylo vysazeno a jaký druh krmiva si musíte sehnat. Premium SMS s vyšší sazbou kód KamMAmJitChytatKapry KodRegionu bude obsahovat informace kdy kam a kolik kaprů se doveze v nejbližších dnech (tajné termíny dosypávání).

PPS: Hledám pro letošní kapří sezónu sponzora za kterého bych mohl chytat jako TESTER, především bych rád testoval neodolatelné rychlochytací bojlíz, které žádný kapr nedokáže vyplivnout. Zatím chytám zdarma za KuKuBaits.
Zašlete mi kilové balení vašeho bojlísu: testovací podmínky účinosti budou pro všechny stejné: přijdu ráno k vodě, nahážu půl balení kuliček do vody, na dva pruty nastražím na jeden návazec vaše bojlíz, na druhý návazec 3 zrnka kukuřice ..a budu měřit čas za jak dlouho se na vaši kuličku chytne kapr a spočítám koeficient relativní úspěšnosti vůči kukuřici. Pokud se nechytne žádná ryba do 6ti hodin od nahození tak bude naúčtován poplatek 180Kč za zmařený čas.Pakliže  se chytne ryba pouze podmírová poplatek se snižuje na 80Kč, pakliže bude ryba nadměrečná(kapr 45cm a větší) a nehájená doplatek je nulový. Pakliže se na vaši nástrahu uloví ryba nadstandartní (kapr 60cm a více), tak vám zdarma zašlu propagační fotografii pro použití k reklamě - standartně fotím rybu ve třech pozicích:
FotoFormát K1 - ryba oškrabaná s přiloženým metrem prutem a vaším balíčkem bojlíz,
FotoFormát K2 - ryba na firemní igelitce s balíčkem bojlís(ryba bude spát).
FotoFormát K3 - ryba oškrabaná při pouštěcí fotce ... jak odplouvá do hlubin(ryba jištěna háčkem v tlamičce aby neodplavala definitivně). nápis Plave zpět a podobně lze dodatečně doplnit ve fotošopu.

Průměrná známka: 4,17

Komentář ke článku (10)