Kontakt

Rybaření je fajn zábava i užitečný koníček.

Rybu kterou nesežereš můžeš i pustit, ona stejně nakonec chcípne.

Mírná masařina v mezích zákona neškodí po malých dávkách v jakémkoliv množství.

Všechno co jste chtěli vědět o masařích a báli jste se zeptat, se zde dozvíte.

Muškařská Mafie

17.10.2013 Trvalý odkaz

Existuje tu jistá skupina lidí, která má vcelku významný vliv na způsob jakým se svazácké pstruhovky budou obhospodařovat. Říkám jim Muškařská mafie,( existuje i Kaprařská mafie a nevýznamná Sumcařská klika).

Podobně jako sekta zednářů, daří se jim rozhodovat o nás bez nás. A prochází jim to.

úspěchy kterých mafie dosáhla :

  • předefinování definice lovu na umělou mušku
  • legálně lze lovit muškařským prutem dravce v době hájení- vypadla pasáž z BP o muškách s prvky zvyšující dráždivost pro ryby- "muška s korálkem, plýškem(jigstreamery,streamery,jigmušky) se považují za nástrahu k lovu dravců a vztahují se na ně stejná pravidla jako pro lov přívlačí- stejný případ marmyška. Takže hurá na potočáky s lurou streamerem po 31.srpnu.. chytáme lipany a ti hajzli potočáci se tam furt věší..... Přívlač se stejnou nástrahou je na podzim na pstruhovce samozdřejmě ilegální a na sebrání papírů.
  • zákaz používání mušek jiným způsobem než nahazování muškařskou šňůrou - ilegalizace kolového plovátka, mušky s bročkem, tyrolské dřevíčko, splávek a pod tím muška. zákaz lovu na třepačku a francouze(omezením délky návazce na 5.5metru), zákaz používání zátěže mimo mušky(obchází se používám zátěžových mušek a 2 mi chytacími,případně nahazování 2-5gramů jigstreamerů muškařákem)
  • vyhrazování úseků revírů výhradně pro muškaře- nevznikají vyhrazené úseky jen pro přívlač. Vznik prodělečných místenkových revírů s neprůhledným financováním pro smetánku(VIP členi mafie dostávají povolenky zdarma ke "kontrolnímu rybolovu").
  • do muškařských vyhrazených úseků se vysazuje přednostně včetně exkluzivních ryb(vyřazené generačky) a na zbytek revíru se kašle, případně se tam vysazuje podřadná ryba(odpad).
  • tlaky na ustanovení pstruha potočního, lipana za celoročně chráněné (lovné míry lipan 40cm, pstruh o.45cm)- samozdřejmě bez omezení způsobů jejich lovu, vyhrazených úseků revíru kde se nesmí vůbec chytat. Na žrádlo přece sypeme siveny duháky a tlouště (a to stojí safra peněz takže je třeba si řádně připlatit).
  • ignorování potírání nežádoucí ryby v revírech: tolerované pouštění tlouště okouna štiky candáta zpět do pstruhového revíru, včetně jejich vysazování hospodářem- leckde si candáty štiky sadí spolu s duhákama aby "bylo co chytat"= štika krmená duháky roste rychle.

Pozitivní vliv mafie na rybolov:

  • povinost používání bezprotihrotových háčků při lovu na pstruhových vodách(srandovně i pro lov kapra plotic na rybníku, kde pstruha neviděli ani za Masaryka). Předpokládám další tah na ilegalizaci trojháčku(odstranění konkurence rotaček woblerů).

PS. Jinak hádejte jaká ryba s jakým prutem vládne logu ČRS? .. Ano správně je tam lipan a muškařský prut. Šlechta nad šlechtu jsou hmyzáci.