Kontakt

Rybaření je fajn zábava i užitečný koníček.

Rybu kterou nesežereš můžeš i pustit, ona stejně nakonec chcípne.

Mírná masařina v mezích zákona neškodí po malých dávkách v jakémkoliv množství.

Všechno co jste chtěli vědět o masařích a báli jste se zeptat, se zde dozvíte.

Pohled pod pokličku sezóny 2013.

Tak se rok s rokem sešel a opět tu máme uzávěrku lovecké sezóny s bilancováním výsledků rekreačního rybaření.
Loni sem rybařinu celkem flákal což se odrazilo na nízkém koeficientu výtěžnosti, ovšem na druhou stranu nižší počet vycházek k vodě zvýšil koeficient efektivity lovu (laicky řečeno sem bral každou šupinu co měla míru, se tak dlouho přebírá až se přebere). ....... jasně dělám si srandu, přebírám přebírám ale tak nějak s rozumem(kapřounů sem teda mohl plácnout o pár víc než sem plácnul a mohl být metrák), plán těžby splněn v kaprech na 100 procent, v ploticích 100 procent,dravci 4ks= 130 procent standart, okouni nadstandart, plán proudník překročen o 300 procent, říční ryby ostrá parma decentně- když se nechodí k vodě tak se samy nenachytají.

 Loni se vcelku dobře projevil fenomén: Nenasadí se= nezachytá se. Svaz nám nějak zaspal a nenasypal celý léto, tož se taky jako celý léto nic moc nechytalo(my s kamarádama jsme teda jako něco nachytali, ale žádná hitparáda to nebyla). Na kačák se mi moc jezdit nechtělo se mačkat a přehazovat s dědkama z druhé strany rybníka tak sem jim násadáky nechal ať se o ně klidně pobijou(odtud sem si vzal akorát jednu štiku a čtyři kapry(dvakrát odchytaný)).

Článeček volně navazuje na minuloroční rekapitulaci složení úlovků a dává neznalým čtenářům možnost nahlédnout do mé povolenky a trochu se poučit jak se to dělá aby se něco nachytalo a vodu to zároveň moc nebolelo. Na ryby se musí chodit tam kde jsou a když tam jsou ... a taky se to musí trošku umět chytat .. a občas být i trpělivý a vytrvalý (když nejdou ráno, tak můžou jít v poledne a když nejdou ani v poledne tak můžou brát odpoledne nebo taky při soumraku .. a nebo taky až se setmí.. a když nejdou kapři tak třeba zrovna berou plotice.. no a když vidím okouny že loví rybičky tak se nebát jim tam mrsknout twistra nebo wobler. Pohrdání rybími druhy není zrovna dobrý recept na štěstí, každá rybka má něco do sebe.

Z používaných technik sem poměrně hodně zanedbával srkačku(úplně), málo času lov na splávek (kromě jarní těžby plotic a pár kapříků), hodně jsem odchytal s fídrama, docela dost ryb sem ulovil na metodfídrový krmítka(cejny kapry), takřka úplně sem se vybodnul na pelety bojlísy (kromě úspěšného experimentu s vlastním šrotovým bojlísem a jedním kaprem na halibutKrevetí peletu), velmi se mi zalíbili nekonečný zarážky(Quick cosi Korum), úplně jsem zavrhnul umělou plovoucí kukuřici a veškerý medovky a pufy sem nadrtil do krmítkovky(a doufám žádný už nekoupím, stejně jako doufám nekoupím žádný pelety ani bojlíz ani komerční krmítkovku - vyhozený prachy). Další nepoužívaná a vloni zanedbaná nástraha- pečivo, lisovaný pařený rohlík, všecko sem to valil na kukuřici (buď z partiklu vařenou, skleničkovou nebo mraženou nebo z plechovky) a na kupovaný masáky červíky. Při občasné vláčce přišel ke slovu slider(na štiky), hodně ryb na gumy-kopýtka,twistry a banja, pár na jigstreamera , woblerky, nenamočil sem rotačky a hauzrovy peříčka. Při lovu muškařením sem něco pochytal na lurky,suchou mušku(komárek),mokrou a velice málo na nymfy. Počet bezkontaktních vycházek (zero- bez záběrů a bez jediné šupiny na břehu) byl nízký 6-7krát(budu si asi značit).

Souhrn ulovených ryb:

Ze pstruhovky cca 22kg ryb(10ks kapř, nějaký plevel okounky tlouště,lipana, pár pstruhů), pěkná příroda, ryby bída s nouzí.

Z MPčka sem si odnesl :
bílá ryba: proudník 33ks 5kg, cejn 20ks 9kg,okoun 21ks/6kg,plotice 170ks/30kg,tloušť 8ks/3.9 kg,parma 1kus 1.6kg,ostrá 1kus 0,6kg= suma bělotiny 56kg.
Dravci: 2ks štika,2ks candát : 4,8kg
Kapř: 17ks/30,9kg (nejméně 15 bratelných ryb sem pustil).
Vycházek 80, bez úlovku sem od vody šel 43x, s ulovkem 37x. Kontrola RS 6x.

Průměrná známka: 2,75

Komentář ke článku (0)