Kontakt

Rybaření je fajn zábava i užitečný koníček.

Rybu kterou nesežereš můžeš i pustit, ona stejně nakonec chcípne.

Mírná masařina v mezích zákona neškodí po malých dávkách v jakémkoliv množství.

Všechno co jste chtěli vědět o masařích a báli jste se zeptat, se zde dozvíte.

Adrenalinové rybaření = tak mi zase sebrali povolenku, parchanti!

Tak sem vyrazil rybařit na Ebro, na průvodce jsme se vykašlali, španělsky neumíme, povolenku se nám povedlo pořídit v kempu .. a hurá na přehrady. Nachytali sme nástražky(kapříky a candáty), vyvezli asi deset prutů, rozbili tábor a začli si užívat pravé a nefalšované pohody na zahraniční výpravě. Když v tom nás po půlnoci probudili místní bandité - španělská policie dělala razii a určitě přijeli na vedle táboří bandu nepořádných poláků, bulharů.. my sme byli klidní, měli jsme hezky uklizeno a ryby pouštíme, tak sme byli úplně v pohodě.

Milý policajti nám však španělsky cosi povídali, předložené povolenky k rybolovu nám už zpátky nevrátili a dokonce ti hajzlové si dovolili ukrást/zabavit i všecky naše další pruty takže sme neměli na co chytat. No prostě dovolená v perdeli  a ještě dostaneme pokutu a flastr v několika stovkách Eur.. a pruty nám pak prý možná vrátí. A to všecko jenom proto, že nám na Mrku poradili že na Ebru neplatí žádný pravidla, stačí mít uklizeno .. a hlavně pouštět, a že kdo neriskuje tak nic nechytne.

Ten adrenalin jestli chytneme my rybu, nebo někdo chytne nás, to je lepší než brát drogy. Jako ožereme se co by ne. Alkohol a adrenalin=báječná kombinace. Na pravidla kašlem aji u nás doma tak co by sme španělákům nevydrancovaly taky ty jejich vody trošičku. Při cestě zpátky domů nás nikoho z party ani na vteřinu nenapadlo že si za problémy můžeme my sami. Mohli jsme si užít krásnou dovolenou na vodě , kde prý je spousta ryb, mohli jsme si užít chytání candátů kteří hlídají hnízdo(to je v ČR zakázaný díky nepřejícným zákonům)... ale my sme si řekli NE. Chytat podle pravidel je pro sračky a měkoty co se bojí.

My se ale nebojíme a tak příští rok si zajedeme zase zapytlačit a líp se schováme do křoví, jak nám opět dobře poradili Mrk-kamarádi sumcaři. Chytat bez adrenalinu to si přece nenecháme vzít.

Závěrem:

A )Máš řidičák?
B) Jasně mám řidičák, proč se ptáš?
A) No já sem slyšel že každej kdo má řidičák jezdí přes vesnici rychlejc než padesátkou, většinou šedesát nebo sedmdesátkou..takže předpokládám že kdo má řidičák ten je pirát silnic.
B) No ale já mám řidičák a jezdím v pohodě, ještě mi ho nesebrali.
A)Jo aha mě už řidičák sebrali desetkrát a tak sem myslel že jsi stejný hovado na silnici jako su já, tak se nezlob že sem se ptal. Letos mě ještě nikdo nechytl, tak sem měl štěstí že ještě můžu jezdit po stejné silnici jako chodí tvoje děti do školy.

Takže k povolence, je taková knížečka pravidel, a když někam jedu tak si alespoň přečtu jestli se tam může na rybku, jestli se tam může non Stop, aby nebyly zbytečný dotazy proč sou ti porybní a policajti takový svině že si dovolijou kontrolovat pravidla. Když Franta odvedle je prase, tož já přece prase být nemusím... a nebo musím? Ono by se možná aji na našich vodách dobře zachytalo kdyby se chytali sumci v době tření a candáti na hnízdech- na to nemusíme jezdit za hranice.

A když chceme ulovit trofejní štiku, tak na vodárenské nádrži kde nikdo nesmí rybařit.. na konci února kdy má štika největší hmotnost s jikrama, na rybičku pod ledem což se nesmí, na x pytlaček v dírkách, na fleku kde nám potápěč najde a nabonzuje stanoviště místní největší štiky.. tak tu štiku odlovíme, nafotíme natočíme si na kameru jací jsme pašáci a podáme přihlášku pofidérní organizaci co eviduje rekordní úlovky dosažené na smekací naviják .. a hurá sme mistři světa, akorát v ČR nám naplivou závistivci do ksichtu. Kdo nepodvádí a nefixluje, ten rekordmanem nebude, taková je dnešní doba.

Z fotky se pak už těžko poznává, kdo fixloval a kdo ne,komu ujela rafička na váze nebo se smekla ruka s metrem. Fandit lupičům a podvodníkům se dá tak možná ve filmu, ono držet palce slušným lupičům ve fraku je dobrý jenom když okrade někoho jiného než vás.. a doufat,že příště si vyhlédne jinou oběť

Komentář ke článku (1)